Держкомісія ухвалила заходи для подолання наслідків стихії на заході України

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 24 червня ухвалила комплекс невідкладних заходів для подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України. На позачерговому засіданні, яке відбулося в режимі відеоконференції, головував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє Урядовий портал.

«За прогнозами Укргідрометцентру, паводкова ситуація в західному регіоні має стабілізуватися до кінця цього тижня. Наразі в усіх регіонах опади поступово припиняються. Тим не менше, ще можливе суттєве підвищення води в водоймах регіону, зокрема в річці Дністер», – інформує сайт уряду.

Серед заходів, які рекомендувала комісія, «постійний моніторинг гідрологічної обстановки на річках регіону з метою вчасного вжиття запобіжних заходів, організація всебічного життєзабезпечення постраждалого та евакуйованого населення; нагляд за санітарно-епідеміологічною обстановкою, аби не допустити спалахів інфекційних захворювань через забруднення колодязів».

«Крім того, до 1 липня 2020 року має бути організоване обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та дорожньої інфраструктури для встановлення розмірів нанесених збитків та визначення обсягів коштів, необхідних для їх відновлення; постраждале населення має отримати фінансову допомогу від держави. Міністерство внутрішніх справ зі свого боку має організувати охорону об’єктів критичної інфраструктури, будівель та майна населення, яке евакуйоване з небезпечних територій», – ідеться в повідомленні.

З 24 червня довелося скасувати курсування кількох приміських поїздів на Прикарпатті


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Мінінфраструктури розповіли, як стихія у західному регіоні вплинула на залізничний рух

Голова уряду Денис Шмигаль також поінформував, що 25 червня на позачерговому засіданні Кабмін розгляне питання ліквідації наслідків негоди.

Повінь у Західній Україні: затоплені Прикарпаття і Буковина (відео)

Будь ласка, зачекайте

Отримати Adobe Flash Player

Embed

share

Повінь у Західній Україні: затоплені Прикарпаття і Буковина (відео)

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:01:02

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, через негоду зруйновано 110 кілометрів автодоріг, 1850 метрів берегоукріплень та 90 мостів у Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 кілометрів автодоріг та 130 мостів загалом у Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення із 34 населеними пунктами. Крім офіційно підтверджених 3 жертв, ще одна людина вважається зниклою безвісти.

Внаслідок повеней, від яких постраждали Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська і Закарпатська області, за офіційними даними, загинули три людини, ще одна – вважається зниклою безвісти


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Затоплення на заході України перевершує масштаб 2008 року – прем’єр

На сьогодні заплановане засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У західний регіон вилетіла урядова делегація на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Ще новини

Leave a Comment